top of page
IMG_0782.JPG

wat?

Bosbaden is je onderdompelen in het bos. Vertragen en genieten van wat zich onderweg zo maar aandient. De bomen, vogels hebben soms een boodschap voor jou. Durf je intuïtie te volgen en laat al je verwachtingen gewoon thuis. De mooiste dingen gebeuren zo maar! 

Ik ben als gids de facilitator tussen de natuur en jou. Intuïtie is een belangrijke leidraad bij een bosbad. De natuur is magisch en vol wijsheid, daar weer een stukje contact mee maken.  In dit filmpje van 3 minuten gemaakt tijdens een introductie sessie bosbaden, krijg je alvast een voorsmaakje. Of beluister deze podcast waarin ik vertel over bosbaden.

IMG_0868.JPG

waarom?

In de natuur zijn doet deugd. De vele wetenschappelijke studies tonen aan dat bosbaden je stressniveau verlaagt. De weldadige invloeden blijven nog een paar dagen werken. In onze maatschappij met veel prikkels, geluiden en jachtigheid is een bosbad als een wellness, tijd die je neemt voor jezelf temidden van de natuur. 

Miljoenen jaren lang leefden de mensen met en in de natuur. Nu zitten we dagelijks urenlang in onze kantoren, huizen, achter ons scherm gekluisterd. Weer verbinding maken met de natuur voelt als thuiskomen. 

IMG_4557.JPG

hoe?

Met maximaal 6 personen gaan we voor 2,5 à 3 uur het bos in.

Net die persoonlijke benadering en kleine groep vind ik erg belangrijk. 

Zon, regen, wind, elk seizoen, elk weertype vertelt een verhaal. Enkel bij storm gaat het bosbad niet door. 

We eindigen het bosbad met een thee en een gezond biologisch tussendoortje.

Prijs 37 euro per persoon. Je kan ook een vier seizoenen bosbad kaart nemen (prijs 100 euro voor 4 beurten geldig gedurende één jaar). Boslucht schenkt de helft van jouw deelname prijs aan Amazon Watch, een ngo die inheemse vrouwen die strijden voor het behoud van het Amazone woud, ondersteunt. 

Erik 

Even de tijd nemen om te reflecteren werkte helend en gaf me mooie inzichten. De kleine ritueeltjes maakten mijn gedachten en wensen concreter. Lena doet fantastisch werk, en ik ben echt dankbaar dat ik dit mocht meemaken.

Annemie

 Loslaten. Niks moeten, wel uitgenodigd worden. Baden in schoonheid en respect. Vertrouwen. Toosten met thee. Het bos en elkaar danken. Langzaam terug naar de bewoonde wereld. Zo pakt Lena het aan. No-nonsense en hartverwarmend.

Renate

Het was een heel mooie belevenis voor mij en ik heb ervan genoten. Hartelijk bedankt voor de warme en sensitieve begeleiding! - 

bottom of page